Po preporuci liječnika

Službe obećale da će se pobrinuti za mostarskog beskućnika

''Nakon otpuštanja iz bolnice Centar za socijalni rad Mostar će po preporuci liječnika, ali i po željama gospodina Matraka, pristupiti aktivnostima zbrinjavanja''
Vijesti / Flash | 27. 02. 2018. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi ćemo se potruditi da zbrinemo Sinišu Matraka'', rekla je za Bljesak.info  Zdravka Marić direktorica Centra za Soacijalni rad Mostar.

Podsjetimo, beskućnik kojem je prijetilo smrzavanje na mostarskim ulicama, trenutno se nalazi u Kliničkoj bolnici Dr. Safet Mujić, komunikativan je i u stabilnom stanju, rekli su nam ranije iz ove ustanove.

''Nakon otpuštanja iz bolnice Centar za socijalni rad Mostar će po preporuci liječnika, ali i po željama gospodina Matraka,  pristupiti aktivnostima zbrinjavanja'', rekla je Marić, dodajući da će Centar poduzeti sve da Matrak bude siguran.

Podsjetimo, Vlado Aničić koji je tražio pomoć medija i institucija u zbrinjavanju beskućnika, ranije je za hercegovačke medije potvrdio da su djelatnici Centra za socijalni rad, nakon što su mediji prenijeli potresnu priču o čovjeku kojem je prijetila smrt od smrzavanja na betonu intervenirali.  

Aničić je zahvalio  svim medijima koji su prenijeli priču, ali i građanima koji su  pokazali humanost i volju da pomognu čovjeku koji se spletom životnih okolnosti našao na rubu egzistencije. Inače Pogled.ba je ranije objavio kako je Siniša iz  Gnojnica kod Mostara, te da ima strah od pomisli da ode do svog doma, koji je jedan od neobnovljenih srpskih objekata nakon zadnjeg rata.

''U Centru za socijalni rad je njima činjenica da ima svoju kuću dovoljan argument da iz toplih fotelja i ne izađu vidjeti o čemu se radi. No, ja sam s njim razgovarao u više navrata i jasno mi je da njemu treba stručna pomoć. Neki vid rehabilitacije, ne znam ni ja, samo ne mogu živjeti s činjenicom da čovjek preko puta ulaza u moju zgradu umre zato što u sustavu ne postoji  ni jedna karika koja bi mu mogla pomoći. Bez obzira na to što ga je dovelo u stanje u kojem jeste i bez obzira na to tko je i odakle, smatram da mu treba pomoći. Ako ne preživi ovu zimu imat ću ga na savjest ja, ali i mnogi koji su ovu priču znali a ništa nisu uradili'', rekao je ranije Vlado.

Valja istaknuti i napomenuti da se našoj redakciji javio i jedan čitatelj, koji je u svojoj mnogobrojnoj obitelji želio pružiti topal dom, hranu i zaštitu Siniši tijekom ovih hladnih dana.

Ne želeći otkrivati identitet u javnosti, naš čitatelj je rekao da u njihovoj obitelji uvijek ima mjesta za one kojima je potrebno, a ova gesta i želja za pomoć najpotrebitijima pokazala je da u našem društvu još uvijek ima dobrote.

Kopirati
Drag cursor here to close