Lagumdžija

Slučajni prolaznik o 'odmetnutom proizvodu'

Vijesti / Flash | 18. 01. 2017. u 11:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da su sankcije koje je Obamina administracija uvela Miloradu Dodiku kontinuitet sličnih odluka Bushove administracije i šest prethodnih administracija, čija politika više nije mogla trpiti ponašanje svog "odmetnutog proizvoda".

Naveo je da su održavanje referenduma, nepoštivanje Ustavnog suda i najava novih koraka ka podjeli države i rušenju Mirovnog sporazuma, neminovno vodile ka odlučnoj reakciji ključnog garanta Daytonske strukture.

Lagumdžija tvrdi da svatko tko igra na unutrašnje političke igre u ozbiljnoj državi, završi kao politički protivnik ozbiljne države.

''Ovim je poslana poruka jatacima i prikrivenim rušiteljima Mirovnog sporazuma i euroatlantske državnosti Bosne i Hercegovine da se može imati rušilačka politika neko vrijeme, ali da se to ne može činiti svo vrijeme. Mnogo veći mali igrači su takve greške napravili ne samo u našem regije, pa se iz toga ima šta naučiti. Potraga za novim svjetskim poretkom je u tijeku. Ona je neminovna i prva testiranja se uvijek obavljaju na "manjim igračima i teritorijima ", smatra Lagumdžija.

Dodao je da će sankcije vrlo brzo pokazati da su samo početna točka oko koje će se brzo okupiti veći broj aktera i time označiti početak kraja rušiteljske politike podjela u zemlji i regiji, a da će početak kraja te politike biti obilježen pokaznom vježbom početka kraja Milorada Dodika, priopćeno je iz Fondacije društva zajedničkih vrijednosti Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close