Winter Wonderland

Slučaj za inspekciju: Prevara s fiskalnim računima na mostarskom klizalištu

Našem portalu javila se čitateljica koja navodi kako je u nedjelju 2. siječnja pri kupnji ulaznice za tri osobe djelatnica na blagajni mostarskog klizališta među ''hrpom'' starih računa potražila ''odgovarajući'' i dala ga čitateljici.
Vijesti / Flash | 04. 01. 2022. u 12:25 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ledeni park u Mostaru u parku Zrinjevac 

Djelatnici klizališta Ledeni park u Mostaru postavljenog u parku Zrinjevac posjetiteljima daju fiskalne račune s datumom starim i po nekoliko dana, a onda ih traže natrag, saznaje Bljesak.info. To je nezakonito jer, kako kažu iz udruge za zaštitu potrošača, kupac je dužan imati račun i nitko mu ga nema pravo tražiti natrag.

Naime, našem portalu javila se čitateljica koja navodi kako je u nedjelju 2. siječnja pri kupnji ulaznice za tri osobe djelatnica na blagajni mostarskog klizališta među ''hrpom'' starih računa potražila ''odgovarajući'' i dala ga čitateljici. Kako objašnjava, na njemu je stajao datum od 31. prosinca 2021. godine.

Nakon što je ukazala na grešku djelatnici na blagajni klizališta, ista joj je rekla kako je ''to uredu, te da joj nitko neće stvarati probleme zbog toga''. Tek nakon što je inzistirala na novom računu s ispravnim datumom, djelatnica na blagajni je izdala ispravan račun. Dodaje i kako je jako čudno to što pri preuzimanju klizaljki drugi djelatnik od svih posjetitelja traži da mu predaju svoje fiskalne račune.

Marin Bago, predsjednik Udruge potrošača ''Futura'' za Bljesak.info objašnjava kao se očito ovdje radi o protuzakonitom djelu.

Foto: Bljesak.info / Red pred blagajnom klizališta u Mostaru

''Ovo je slučaj za inspekciju. Nitko nema pravo zatražiti povrat računa, jedino može zatražiti da ga kopira, zadržati ga ne smije. Fiskalni račun je dokument zakonom propisan koji mora imati i trgovac i potrošač'', objasnio je Bago.

Natko Bošnjak, direktor tvrtke Ledeni projekt d.o.o. koja je inače izvođač ledenog parka u Mostaru za Bljesak.info tvrdi da ova firma poštuje sve zakonske odredbe poslovanja u Bosni i Hercegovini te ističe da sa starim računima nije moguće ući u Ledeni park Mostar.

''Ledeni projekt d.o.o. prilikom ulaska u Ledeni park Mostar imaju jasno definirane i istaknute protokole poslovanja i konzumiranja naših usluga. Tvrtka Ledeni projekti d.o.o. izdaje fiskalne račune za svoje usluge te sa starim računima nije moguće ući u Ledeni park u Mostaru'', rekao je.

Antonela Čuljak voditeljica klizališta Ledeni park MTA Winter Wonderland za Bljesak.info objašnjava kako bi sve trebalo biti ispravno jer oni na blagajni izdaju račune.

''Cure rade na kasi, dečki pri preuzimanju otrgaju donji dio računa kako se ne bi ponovno iskoristio isti račun. I to je to. Ne znam sto bih rekla, ne možemo znati kad će netko iskoristiti tu uslugu'', kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close