Suđenje

Slučaj Puljić: Obrana zove 20 svjedoka

Vijesti / Flash | 07. 09. 2016. u 09:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na statusnoj konferenciji, obrana Mile Puljića, koji je optužen za zločin počinjen u Mostaru, najavila je saslušanje više od 20 svjedoka, te vojnog vještaka koji će iznijeti nalaz i mišljenje o poziciji optuženog.

Najavljeni svjedoci, prema braniteljici Senki Nožici, trebali bi svjedočiti o bitnim činjenicama vezano za optuženog Puljića.

''Većina svjedoka su bili zatvoreni u Četvrtoj osnovnoj školi u Mostaru (…) Ti svjedoci su bili pripadnici Druge bojne i reći će gdje su bili u vrijeme zarobljavanja 30. lipnja. Kada bude gotovo vještačenje, vjerojatno će se broj svjedoka smanjiti'', rekla je.

Vještak vojne struke Milan Gorjanc trebao bi sačiniti nalaz i mišljenje koje je vezano za širi kontekst događanja, a što uključuje komandnu odgovornost i poziciju optuženog, prenio je BIRN.

Obrana je također predložila da se sasluša profesor Ustavnog prava Zvonko Miljko koji će se izjašnjavati na pojedine okolnosti i dokumente koje je uložilo Tužiteljstvo BiH, a vezani su za udruženi zločinački poduhvat.

Za izvođenje dokaza Obrani će trebati tri do četiri ročišta. Nastavak suđenja će biti zakazan kada bude završeno vještačenje.

Podsjećamo, Puljića je Tužiteljstvo BiH optužilo da je kao zapovjednik Druge bojne Druge brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO) odvodio zatvorenike iz Heliodroma na prinudne radove na prvoj liniji fronta i u živi štit, što je rezultiralo smrću više osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close