Interne procedure

Slučaj ''otvaranje pisma'': Crnadak traži pokretanje istrage

Vijesti / Flash | 01. 03. 2017. u 09:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Igor Crnadak je zbog uočenih nepravilnosti naložio pokretanje internih procedura utvrđivanja odgovornosti zaposlenih u Ministarstvu i Veleposlanstvu BiH u Haagu, priopćeno je Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Naime, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u utorak je, posredstvom Veleposlanstva BiH u Haagu, primilo kuvertirane pošiljke adresirane na predsjedavajućeg i članove Predsjedništva BiH.

Pročitajte i sadržaj pisma upućenog iz Haaga

''U postupku prijema i evidentiranja pošiljki, uočeno je da je pošiljka adresirana na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića otvorena, nakon čega je internim procedurama utvrđeno da je nisu otvorile službene osobe u sjedištu Ministarstva. Pošiljke su u 13.40 sati upućene Predsjedništvu BiH, a uz pošiljke, Predsjedništvu BiH su dostavljeni i detaljni zapisnici o okolnostima vezanim za postupanje s ovim pošiljkama i konstatacijom da je jedna od njih otvorena'', priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, piše Slobodna Bosna.

Inače, upravo iz ovog razloga Mladen Ivanić je u utorak sazvao konferenciju za medije, te obavijestio javnost da je otvoreno njegovo pismo, te je optužio Izetbegovića za otvaranje pisma, navodeći kako je ''ovo stvar'' preko koje nema namjeru prijeći.

''Ako je Izetbegović jedini obavijestio javnost što je u pismu a moja koverta jedina otvorena, što mislite gdje je ona bila?'', upitao je Ivanić.

Dodao je i kako će, ukoliko istraga pokaže odgovornost za otvaranje njemu namijenjenog pisma, tražiti opoziv veleposlanice BiH u Haagu Mirsade Čolaković.

Nakon što je Ivanić izašao u javnost s optužbama, iz Ureda bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića javljeno je kako je otvorena omotnica Bakira izetbegovića. Al Jazeera je prenijela kako je Izetbegovićev Ured obrazložio da je omotnica otvorena na Izetbegovićev osobni zahtjev veleposlanici BiH u Haagu Mirsadi Čolaković.

''Međunarodni sud u Haagu je uputio tri pisma adresirana na članove Predsjedništva BiH. Gospodin Izetbegović je dao nalog veleposlanici BiH u Haagu da otvori njegovo pismo, i ono je otvoreno. Ivanić nije htio da se njegovo pismo otvara već je izabrao drugi način'', naveo je Irham Čečo, Izetbegovićev savjetnik za medije.

Kopirati
Drag cursor here to close