Razdovori

Slučaj Orić: Švicarci shvatili Durakovića

Vijesti / Flash | 24. 06. 2015. u 11:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Shvatili su ozbiljnost slučaja koji će značajno utjecati na događanja 11. srpnja. Veleposlanik Švicarske je rekao da se nada da će pravosuđe te zemlje blagovremeno reagirati te da će odluka biti korektna. Očekujemo da ćemo riješiti sve na vrijeme da bismo nastavili organizaciju 11. srpnja'', rekao je načelnik Općine Srebrenica i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici Ćamil Duraković nakon razgovora s veleposlanikom Švicarske u Bosni i Hercegovini Heinrichom Maurerom o slučaju Naser Orić.

Duraković je nakon sastanka izjavio medijima kako će veleposlanik prenijeti poruke s današnjeg sastanka švicarskim organima jer je shvatio da se radi o značajnom slučaju.

Istodobno, predsjednica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić nada se da će Orić uskoro biti pušten na slobodu, te ističe da će Organizacijski odbor donijeti odluku o organizaciji dženaze ''30. ili 31. juna''.

''Doći će nam veliki broj uzvanika, ali vidjet ćemo kako će se sve završiti. Ako Orić bude izručen Srbiji svašta će se dogoditi, a Švicarska će biti odgovorna jer je nasjela na zahtjev Srbije'', dodala je Subašić.

Kopirati
Drag cursor here to close