Tužiteljstvo

Slučaj Omerovići: Mjesec dana pritvora za napadače

Vijesti / Flash | 18. 08. 2015. u 11:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac Općinskog suda Livno Mirsad Softić je, nakon zaprimljenog prijedloga županijske tužiteljice Nevenke Ćorić za određivanje mjere pritvora za napadače na džamiju i Bošnjake u Omerovićima, u ponedjeljak navečer odredio mjeru pritvora od 30 dana za sedam osumnjičenika, dok je za jednog od njih istu mjeru ranije odredila sutkinja Izeta Džendžo.

Svi osumnjičeni, po izricanju mjere pritvora su i upućeni u mostarski zatvor gdje će sačekati početak suđenja.

Kako je za portal Bljesak.info rekla Nevenka Ćorić, zamjenica glavnog tužitelja, županijsko tužiteljstvo će se potruditi da se ovaj slučaj što prije privede kraju.

''Tužiteljstvo će se potruditi da se istraga što prije privede kraju te ćemo ubrzati istražne radnje'', rekla je tužiteljica Ćorić.

Podsjećamo, skupina od osam mladića u rano jutro 15. kolovoza uputila se iz Posušja u duvanjsko selo Omerovići gdje su pred džamiju postavili plinsku bocu te razbili stakla na dva automobila i na jednom stambenom objektu. nakon toga su se udaljili u smjeru Posušja.

Riječ je o osobama: T.P (1987.), A.T. (1989.), I.P. (1987.), J.J. (1988.), M.G. (1992.), M.Z. (1991.), S.I. (1990.) i J.P. (1990.).

Podsjećamo, napad na džamiju i Bošnjake Omerovića i njihovu imovinu izvršila je grupa mladića u ranim jutarnjim satima 15. kolovoza 2015. godine i uglavnom su iz Posušja, dok su trojica sa zagrebačkom, a dvojica sa švicarskom adresom.

Kopirati
Drag cursor here to close