Sunčani most

Slučaj izbačenog dječaka u Mostaru: Direktorica vrtića odbacuje optužbe

Vijesti / Flash | 23. 02. 2016. u 10:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom teksta o dječaku s Down sindromom koji je izbačen iz inkluzivnog vrtića Sunčani Most u Mostaru, a koji je portal Bljesak.info preuzeo s portala Diskriminacija.ba, našoj redakciji obratila se direktorica vrtića Sunčani most, Biljana Čelan, navodeći kako objavljeni članak ne odgovara istini.

Čelan ističe kako je pred Općinskim sudom u Mostaru u tijeku parnični postupak i iz razloga visoke profesionalnosti i činjenice da se radi o malodobnom djetetu, ne želi iznositi pojedinosti iz istog.

''Ovdje me prije svega rukovodi interes malodobnog djeteta koga želim u svakom slučaju zaštititi, ali s obzirom na to da sam direktorica Inkluzivnog vrtića ''Sunčani most'', te štitim i interese ostale malodobne djece koja borave u vrtiću, demantiram u cijelosti gore označeni tekst'', objašnjava Čelan i dodaje kako ovaj vrtić radi po najvećim mogućim standardima.

U svom radu, kako govori Čelan, 'Sunčani most' je postizao i postiže izuzetno dobre rezultate.

''Prvi je vrtić u Bosni i Hercegovini koji je prije 13 godina počeo provoditi inkluzivni program na način da je u svaku odgojnu skupinu svake godine uključeno po dvoje djece s teškoćama u razvoju, od osnutka vrtića do danas kroz naš program prošlo je 35 djece s najrazličitijim teškoćama, uključujući i djecu sa sindromom Down'', dodaje direktorica ove ustanove.

Iz gore navedenih razloga, Čelan moli da se, zbog ugleda 'Sunčanog mosta', predmetni tekst odmah skine s portala Bljesak.info.

''Posebno Vas izvještavam da ću se za zaštitu svojih prava obratiti Vijeću za tisak, a u slučaju da ne skinete predmetni tekst sa Vašega portala, bit ću prinuđena da protiv Vas ustanem tužbom u cilju zaštite ostale djece koja borave u našem vrtiću (gdje im je osiguran izuzetno kvalitetan i sadržajan boravak, te sam posebno u obvezi istu djecu zaštiti u cijelosti), ali i ugleda i značaja Inkluzivnog vrtića ''Sunčani most''', ističe Čelan u svom demantu.

Kopirati
Drag cursor here to close