Zaštita podataka

Slovenskoj ministrici provalnici ukrali nakit i službeni laptop

Vijesti / Flash | 02. 04. 2016. u 16:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenskoj ministrici obrazovanja Maji Makovec Brenčič nepoznati su provalnici provalili u kuću te ukrali tehničku opremu i nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća eura.

Do provale u njenom domu u Grosuplju blizu Ljubljane došlo je prošlog četvrtka, u vrijeme kad je ona bila na redovnoj sjednici vlade.

Policija je potvrdila da je slučaj prijavljen i da je istraga još u tijeku.

Ministrica je izrazila zabrinutost grubim kršenjem njene privatnosti, ali nije željela potvrditi da je iz kuće nestao službeni laptop s dokumentima i šiframa, kako tvrde mediji, te istakla da o pojedinostima radi kriminalističke istrage ne može govoriti.

Njeno je ministarstvo navelo da se ministričin rad odvija normalno i u skladu s propisima, te da su provedene sve mjere za zaštitu podataka.

To nije prvi slučaj provale u stanove članova vlade premijera Mire Cerara jer je lani provaljeno u stan tadašnjeg ministra obrane Janka Vebera koji stanuje u Kočevju iako je po položaju ministar obrane štićena osoba, a u stanu su bile i sigurnosne kamere koje je Veber nakon što je otišao na posao u Ljubljanu prema vlastitom priznanju zaboravio uključiti, prenosi Hina.

Policija je ipak uspjela otkriti počinitelja, 28-godišnjaka s debelim policijskim dosjeom koji je zbog krađe više stotina eura osuđen na kaznu zatvora od 4 mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close