Bull terrier na preodgoj

Slovenija: Pas ugrizao policajca u policijskoj postaji

Vijesti / Flash | 11. 08. 2016. u 07:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnica kujice pasmine staffordshirski bull terrier iz Maribora kažnjena je novčanom globom zbog nedostojnog ponašanja jer je odbila staviti brnjicu svojoj mezimici nakon što je ta ugrizla policajca u lokalnoj policijskoj postaji, ali kujici prijeti i eutanazija jer je utvrđeno da je do sada imala četiri opasna napada s ugrizom, tri na ljude i dva na druge pse.

Petogodišnja kujica ugrizla je 39-godišnjeg policajca za nogu. Policija tvrdi da se vlasnica psa ponašala nedostojno jer nije poslušala policajce kada su joj rekli da psu stavi brnjicu i policijsku postaju napustila je prije završetka zapisnika o incidentu. Zbog toga je kažnjena novčanom globom. Policija je poslije utvrdila da je pas kategoriziran kao opasan jer je imao već pet ugriza pa će morati na preodgoj, a budući da je o svemu obaviještena i veterinarska inspekcija prijeti mu da bude prisilno "uspavan".

Nije objavljeno što je vlasnica u postaji tražila od dežurnog policajca i zašto je sa sobom povela psa, ali u incidentu je nastradao policajac koji je u tom trenutku slučajno prolazio prostorom za razgovore sa strankama.

Kopirati
Drag cursor here to close