Glasači

Slavo Kukić prijavljen u Imotskom na istoj adresi s 53 birača?

Vijesti / Flash | 07. 03. 2017. u 13:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mene osobno je dijelom iznenadio povelik broj prijavljenih, a posebno se isticala adresa našeg gradonačelnika i njegova brata na kojima je bilo prijavljeno 54 birača, među kojima se isticalo ime profesora Slave Kukića sa ekonomskog fakulteta u Mostaru'', naveo je to neovisni kandidat za gradonačelnika Imotskog Ivica Kukavica nakon što su brojni mediji BiH prenijeli njegove izjave dane Slobodnoj Dalmaciji u kojima moli Hercegovce da na dan izbora u Hrvatskoj ostanu kod svojih domova.

Kukavica se zbog toga pismom obratio (hercegovačkoj) javnosti kako bi pojasnio svoje tvrdnje i motive kandidature.

''Nezadovoljan stanjem u mome gradu odlučio sam početkom 2013 god zajedno s puno prijatelja pokušati nešto promijeniti kroz izborni ciklus i lokalne izbore koji su tada provedeni. Objavio sam kandidaturu za nezavisnog gradonačelnika te sastavio listu na kojoj je bilo 7 pripadnika moje postrojbe 3 Imotske bojne, od kojih su tri visoka časnika te puno uglednika. Napravili smo dobar izborni program koji je značajnim djelom uključivao i prekograničnu suradnju na više područja. Nažalost u toj namjeri nismo uspjeli i uslijedilo je daljnje stagniranje našeg grada u protekle 4 godine, a koliko god to bilo ružno nekome za čuti jednim dijelom su odgovorni naši sugrađani iz susjednih općina koji su došli glasati za HDZ ( koji u biti uopće to nije ), a radi se o otprilike između 700 – 900 glasača i o tome postoje službeni podaci'', naveo je Kukavica.

Naveo je kako je nakon prošlih izbora vlada HDZ-a i MOST- a krenula u ''represivno i neselektivno odjavljivanje, te su napravili veliku pomutnju''.

''Kao strategu mi je važna opstojnost hrvatskog korpusa na ovim područjima jer svi pažljivo pratimo procese u BiH, i smatram da naša država može i mora puno više napraviti u tom pogledu. Lokalni izbori su nam važni jer je kod nas na vlasti jedna interesna grupa koja nema nikakve moralne i ljudske vrijednosti, i to nam je prva stepenica u obračunu sa mrziteljima svih istinskih hrvatskih vrijednosti'', naveo je Kukavica u pismu.

Ranije je Slobodnoj Dalmaciji rekao kako u Imotskom ne treba biti detektiv da bi se otkrilo tko je lažno prijavljen na adresama u njegovu gradu i susjednim općinama.

''Ovdje svatko svakoga zna, tako da je to jako teško sakriti, a drugo, kad vidite da u jednom zaseoku, na par susjednih adresa, dominiraju imotska prezimena, a onda se pojave i neka druga iz Hercegovine, jasno je da se radi o lažnom prijavljivanju. Na taj sam problem upozorio i policijske službenike, jer je tu riječ o čistoj političkoj korupciji. Novcem koji daju naši građani, kupuje se glasove ljudi koji žive i rade preko granice, a to je nedopustivo, iako, opet napominjem, nemam ništa protiv njih, dapače, to su naši sunarodnjaci pa ne volim da se s njima manipulira u dnevnopolitičke svrhe'', rekao je splitskim novinama Kukakvica.

Dodaje je kako je nekada u Imotskom bilo dvije tisuće lažno prijavljenih građana, a danas je taj broj, što ažuriranjem biračkih popisa, što zahvaljujući agilnijem radu policije na terenu - bitno smanjen.

Kopirati
Drag cursor here to close