Sjednica u Mostaru

Skupština HNŽ usvojila Proračun s unaprijed planiranim minusom

Vijesti / Flash | 08. 12. 2015. u 15:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije(HNŽ) koja je održana u utorak u Mostaru usvojeni su Nacrt proračuna za 2016. godinu i Nacrt zakona o izvršenju Proračuna HNŽ-a za 2016. godinu.

Zaključcima Skupštine, ostavljena je mogućnost zastupnicima da svoje primjedbe i prijedloge dostave u Skupštinu kako bi ih Skupština mogla proslijediti Vladi, koja će ih razmatrati prilikom utvrđivanja Prijedloga Proračuna za 2016. godinu.

Zanimljivo, Skupština je usvojila Nacrt proračuna s unaprijed planiranim minusom.

Županijski premijer Nevenko Herceg u nedavnom intervjuu za Fenu istaknuo je kako Nacrt Proračuna utvrđen smo na sjednici Vlade održanoj krajem studenog.

''Naša je namjera Proračun usvojiti prije isteka ove kalendarske godine. Sve smo podredili tom cilju i ne vidim razloga da to tako i ne bude. Ono na čemu sam inzistirao jest da konačno moramo imati uravnotežen Proračun u kojem prihodi i primitci pokrivaju sve planirane rashode i izdatke ili da to pojednostavim - konačno moramo trošiti onoliko koliko imamo'', rekao je tada Herceg.

On je tada napomenuo kako je prvi cilj ove Vlade zaustavljanje negativnih trendova i konsolidiranje stanja Proračuna.

''Javnost već odavno zna kako je 2014. godina završena s ukupnim proračunskim dugovima od 117 milijuna KM, što značajno opterećuje rad Vlade u ovom sazivu. Unatoč tome, za sad uspijevamo uredno financirati tekuće obveze, a izmiren je dio dugovanja – od oko 21 milijun KM iz pošle godine'', rekao je Herceg za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close