Izbor radnih tijela

Skupština HBŽ i dalje bez parlamentarne većine

Vijesti / Flash | 23. 01. 2015. u 15:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o izboru stalnih radnih tijela unutar Skupštine Hercegbosanske županije(HBŽ) je skinuta sa dnevnog reda današnje sjednice zbog neusuglašenih stavova stranaka koje bi činile vlast u ovoj županiji (HDZ BiH, SDA i SNSD).

Stoga je na prijedlog člana rukovodstva Skupštine Hercegbosanske županije Jasenka Tufekčića, ipak, usvojena Odluka o imenovanju privremenog Administrativno – pravnog povjerenstva.

To povjerenstvo bi činili Stipo Pelivan, Branko Ivković, Drago Puzigaća, Božo Pavić, Marko Ursa, Jasenko Tufekčić i Jozo Sliško.

Skidanje navedene točke dnevnog reda te usvojenje prijedloga o imenovanju privremenog Administrativno-pravnog povjerenstva, za aktualnog potpredsjednika Doma naroda Parlamenta FBiH Jasenka Tufekčića, prvenstveno je posljedica neozbiljnost HDZ-a BiH, koji ima najkvalitetniju većinu u ovom momentu, a koja bi trebala biti predvodnicom za uspostavu nove vlade kao i izbor predsjednika i potpredsjednika županijske skupštine.

Po pitanju postojanja parlamentarne većine unutar Skupštine Hercegbosanske županije, Tufekčić odgovorno tvrdi da je nema niti je očekuje u narednom razdoblju bez pravih razgovora unutar HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA BiH sa potpisanim sporazumom.

"Kad budemo razgovarali o cijelom paketu moći ćemo tada reći da imamo parlamentarnu većinu u Skupštini Hercegbosanske županije“, istaknuo je Tufekčić.

Nakon što je skinuta spomenuta točka, na prijedlog ministra rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Dragoslava Topića u dnevni red uvršten je prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Rebalans prihoda i rashoda za 2014. godinu Zavoda za zdravstveno osiguranje i prijedlog Odluke o privremenome financiranju Zavoda za razdoblje siječanj- ožujak ove godine.

Bez rasprave obje točke su usvojene s tim da je ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje ove županije Ante Baković prije usvajanja kazao da je prva točka uglavnom tehničke naravi s tim da Odluka o privremenom financiranju za prva tri mjeseca tekuće godine iznosi 6,5 milijuna KM a kao parametar uzet je tromjesečni prosjek za prethodnu godinu.

Osim ovih točaka za današnju sjednicu su bile pripremljene točke koje se odnose na usvajanje zapisnika sa ranijih redovitih i izvanrednih sjednica te zastupnička pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close