11. srpnja

Skup u Srebernici osiguravat će oko 1.200 policajaca, 'Marš mira' nitko neće prekinuti

Vijesti / Flash | 08. 07. 2015. u 12:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 1.200 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) bit će angažirano na osiguranju skupa u Srebrenici 11. srpnja, a resorni ministar Dragan Lukač naglašava da neće dozvoliti da bilo tko prekine "Marš mira“ koji je već krenuo prema Srebrenici.

Komentirajući najavu predsjednika ratnih-vojnih invalida Zvornik Dragislava Mijanovića "da će presjeći kolonu Marša mira ukoliko sudionici budu nosili 'ratne zastave', zastave ISIL-a, te slike s likom Nasera Orića“, Lukač je rekao da se po informacijama s terena "Marš mira" odvija bez problema i tako će i ostati.

''Zasad nemamo nikakve informacije o ratnim zastavama ili za bilo koga provokativnih majica ili obilježja. Nikome nećemo dozvoliti da prekine taj "Marš“. Niko nema pravo ni mogućnost to uraditi, jer će policija RS to spriječiti i omogućiti da se "Marš“ odvija bez ikakvih problema i kako je planirano'', uvjerava ministar policije RS-a Dragan Lukač.

Tvrdi da nakon najave dolaska srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Srebrenicu 11. srpnja, nema potrebe da se pooštravaju mjere sigurnosti, u odnosu na planirane, koje stožer koji je formiran za taj komemorativni događaj u Srebrenici već provodi.

Lukač je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio da će na tom skupu biti od 50 pa i više od 80 visokih izaslanstava, ali mjere osiguranja su, tvrdi, na takvoj razini da nema potrebe da se mijenjaju i sve što je planirano se provodi kako je i predviđeno. Napomenuo je i da su uz entitetsku policiju na osiguranju skupa u Srebrenici angažirani i pripadnici Federalne policije te druge sigurnosne agencije u BiH.

I federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara je danas izrazio uvjerenje da će skup u Srebrenici 11. srpnja proteći u najboljem redu, kada je u pitanju sigurnosni aspekt. Čampara je dodao da i federalni MUP ima svoj operativni stožer te da se očekuje veliki broj građana i visokih izaslanstava koje će prisustvovati tom skupu.

''Po operativnim podacima koji dolaze s terena nadamo se da će sve proteći u najboljem redu i miru'', rekao je Čampara i dodao da je o tome danas razgovarano i s kolegama u RS-u, kao i najavama nekih da će "presjeći“ kolonu "Marša mira“, te da su dobili uvjeravanje da do toga neće doći i očekuje da će sve proći u najboljem redu.

Kopirati
Drag cursor here to close