21 godina od nestanka

Skup potpore obitelji generala Vlade Šantića

Vijesti / Flash | 28. 02. 2016. u 12:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

8. ožujka navršava se 21. godina od nestanka generala HVO-a Vlade Šantića.

S obzirom na sumnje da je general ubijen tog dana 1995. godine obitelj Šantić jedino želi saznati gdje su posmrtni ostaci i dostojanstveno ga sahraniti.

U utorak 8.ožujka održati će se skup potpore obitelji ispred Hrvaskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru s početkom u 12 sati.

Šantić se vodi kao nestala osoba od ožujka 1995. godine, a posljednji put je viđen u blizini Bihaća.

Podsjetimo, nedavno se na Facebooku oglasio i njegov sin Duje, koji je napisao: 

"Kako vas više nije sramota igrati se s ljudskim sudbinama, sram vas bilo, 20 godina uzaludnog čekanja. Ne mogu vjerovati da za sve ove godine nijedna politička stranka nije  zauzela u riješavanju slučaja.

Gospodo dok vi punite svoje džepove i uživate u svim povlasticama, ja samo tražim posmrtne ostatke moga oca ili možda puno tražim...Ionako sam se razočarao u sve moguće institucije. Još jednom vas molim, dajte mi ostatke moga oca da ga mogu sahraniti kako dolikuje i napokon da moja obitelj nađe unutarnji mir", napisao je Duje Šantić.

Kako vas vie nije sramota igrati se sa ljudskim sudbinama,sram vas bilo,20 godina uzaludnog ekanja.Ne mogu vjerovati...

Posted by Duje Šantić on Thursday, 18 February 2016


Zbog Šantićeve likvidacije, Federalna uprava policije dostavila je izvještaj Županijskom sudu u Unsko-sanske županije protiv bivšeg zapovjednika 502. brigade Armije BiH Hamdije Abdića zvanog Tigar, kao i Dede Karabegovića, Jasmira Topala, Ramiza Bajramovića, Ramiza Ružnića, Indijana Alibegovića i Envera Keranovića.

"Na istom smo kazanu Vlado i ja jeli i istu smo muku mučili. Ne znam što se s njim dogodilo, ne mogu potvrditi ni da je mrtav niti da je živ jer nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Ja ga nisam ubio. Svi su na mene navalili kao budale, sa svih strana me optužuju. Neka dokažu ili neka me ostave na miru", rekao je prije dvije godine za Jutarnji list Hamdija Abdić zvan Tigar, bivši zapovjednik 502. brigade 5. korpusa Armije BiH.

''Materijal pronađen u buretu kod Bihaća, za koji se smatra da su posmrtni ostaci generala Hrvatskog vijeća obrane Vlade Šantića, nije podoban za DNK analizu'', rekao je iste godine glasnogovornik Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) Jasmin Agović.

Kopirati
Drag cursor here to close