Lukač

Skriva se broj džihadista iz BiH

Vijesti / Flash | 20. 03. 2017. u 11:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH je, po glavi stanovnika, dala najviše džihadista na stranim ratištima, rekao je ministar unutarnji poslova Republike Srpske Dragan Lukač te dodao kako se na određen način točan broj takvih ratnika i organizacija koje djeluju u BiH pokušava prikriti.

"Mnogi od njih, koji se vrate, sigurno će imati svoje nove sljedbenike, jer će biti predstavljeni kao heroji koji su se borili za neku svoju ideju, a za koju znamo da je teroristička", rekao je Lukač novinarima u Banja Luci gdje je prisustvovao potpisivanju ugovora s kadetima šeste klase obuke u Policijskoj akademiji za Specijalnu antiterorističku jedinicu.

Naveo je kako se u BiH nalazi više paradžemata u kojima su vojačeni oni koji su odlazili na strana ratišta, a kojih se u BiH vratilo između 50 i 60, od kojih su neki i procesuirani, ali neadekvatno.

Lukač je poručio kako Uprava za borbu protiv terorizma pri MUP-u Srpske surađuje s drugim agencijama s ciljem smanjenja opasnosti od terorizma u BiH, prenijela je Srna.

Rekao je kako će biti nastavljeno kadrovsko popunjavanje Specijalne antiterorističke jedinice, te najavio natječaj za prijem 200 kadeta u Policijsku akademiju.

Kopirati
Drag cursor here to close