VSTS

Skandal u pravosuđu: Ostavke zbog otvorene omotnice

Vijesti / Flash | 14. 11. 2016. u 08:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članica Povjerenstva za izbor glavnog disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Sanja Jokić podnijela je ostavku na tu dužnost nakon što je isto učinila predsjednica tog povjerenstva Ružica Jukić, objavio je Glas Srpke.

"Jokić je ostavku podnijela u pisanoj formi i u petak, 11. studenog, je predala u pisarnicu Agencije za državnu službu BiH. Danas će ostavku vjerojatno podnijeti i članica povjerenstva Emina Jahić", rekao je sagovornik Glasa Srpske blizak pravosuđu BiH.

Povjerenstvo su činili članovi VSTS-a Ružica Jukić i Mahmut Švraka, te neovisni stručnjaci Emina Jahić, Olja Papaz i Sanja Jokić.

Povjerenstvo je VSTS-u podnijelo prijedlog za poništenje javnog oglasa nakon što je konstatirano da je omotnica kandidata Hasana Pleha otvorena.

VSTS je, umjesto da prijedlog proslijedi Agenciji za državnu službu, odbio taj prijedlog povjerenstva, nakon čega je Jukić podnijela ostavku.

Glas Srpske doznaje da je, od osam kandidata za tu dužnost, odbačena i kandidatura sudije Općinskog suda iz Livna Jurice Babića zbog nepotpune dokumentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close