Nove napetosti

Sjeverna Koreja zaprijetila: Spremni smo potopiti američki nosač aviona

Vijesti / Flash | 23. 04. 2017. u 08:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja je zaprijetila danas da je spremna potopiti američki nosač aviona kako bi demonstrirala vojnu moć u trenutku kada su se dva japanska broda pridružila američkoj floti u zapadnom Pacifiku, javlja Reuters.

Američki predsjednik Donald Trump naredio je da nosač aviona ''USS Carl Vinson'' uplovi u vode oko Korejskog poluotoka u vrijeme tenzija zbog sjevernokorejskog nuklearnog testiranja. SAD nisu priopćile gdje se točno nalazi flota niti da li je u dometu, ali Sjeverna Koreja je na nogama.

''Naše revolucionarne snage su spremne za borbu i potapanje američkog nuklearnog nosača aviona i to samo iz jednog pokušaja'', objavile su novine ''Rodong Sinmun'' kojima upravlja vladajuća Radnička stranka.

Nosač aviona je opisan kao ''grozna životinja'' čije bi potapanje bilo primjer vojne moći. Tekst je objavljen na trećoj strani novina, odmah poslije teksta na duplerici o posjeti lidera Kim Jong Una – farmi svinja.

Oni u utorak obilježavaju 85 godina osnivanja vojske i do sada su svaku godišnjicu pratila testiranja različitih vrsta naoružanja.

Kopirati
Drag cursor here to close