Čuvaju suverenitet

Sjeverna Koreja testirala podvodni projektil: Možemo izbrisati sve koji nas ugroze

Vijesti / Flash | 09. 05. 2015. u 14:41 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja je u subotu na istočnoj obali zemlje uspješno testirala podvodni balistički projektil, koji bi, ako je istina, ukazivao na napredak u izgradnji podmornica opremljenih raketama.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un nazočio je pokusnom lansiranju s vojne podmornice, a "balistička raketa izbačena je na površinu mora te odletjela u zrak, ostavljajući za sobom vatreni trag plamena", objavila je službena sjevernokorejska agencija KCNA.

"Testiranje je potvrdilo kako je podvodna raketa lansirana iz strateške podmornice te da ona u potpunosti ispunjava najnovije vojne, znanstvene i tehničke uvjete", navela je KCNA.

Sjeverna Koreja je pod sankcijama koje joj zabranjuju razvoju ili pomoću balističke raketne tehnologije Ujedinjenih naroda.

Testiranje rakete osobno je, kaže režimska televizija, vodio Kim Jong Un koji ju je nazvao 'strateškim oružjem svjetske klase koje može izbrisati sve snage koje pokušaju narušiti suverenitet Sjeverne Koreje'.

Nije poznato kad je raketa testirana, kao niti je li testiranje bilo uspješno, ali su zato stigle nove fotografije nasmijanog Izvrsnog vođe.

Kopirati
Drag cursor here to close