Nema straha

Sjeverna Koreja 'spremna za rat' s Trumpovom Amerikom

Vijesti / Flash | 21. 03. 2017. u 13:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja je objavila da je spremna za rat sa Sjedinjenim Američkim Državama i da se ne boji moguće preventivne vojne akcije čiji je cilj zaustaviti sjevernokorejsko nagomilavanje nuklearnog i raketnog naoružanja, izvještava Independent.

Komentari od strane sjevernokorejskog Ministarstva vanjskih poslova kritizirali su nedavne izjave američkog državnog tajnika Rexa Tillersona o strožim sankcijama, te je ovo Ministarstvo kazalo da to neće obeshrabriti sjevernokorejski nuklearni program.

''Nuklearna moć Sjeverne Koreje je dragocjen mač pravde i najpouzdanija ratna obrana socijalističke domovine i života njenog naroda'', kazao je glasnogovornik Ministarstva, prenosi službena Korejska centralna novinska agencija.

''Mi imamo volju i sposobnost da u potpunosti odgovorimo na bilo koji rat koji SAD žele. Ukoliko američki biznismeni koji su postali političari misle da će nas uplašiti, uskoro će shvatiti da njihove metode nemaju efekta'', dodao je glasnogovornik.

Ovi komentari su izrečeni nakon što je američki predsjednik Donald Trump kritizirao sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una zbog testiranja novog raketnog motora velike snage, rekavši da se on ponaša "veoma, veoma loše".

Kopirati
Drag cursor here to close