Bojkot rada

Sjednica Zastupničkog doma odgođena zbog bojkota zastupnika iz RS

Vijesti / Flash | 16. 02. 2017. u 09:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović je nakon jednosatne pauze informirao zastupnike da je prošireni Kolegij Doma zasjedao i odlučio da se današnja sjednica tog doma odgodi i nastavi 7. ožujka.

Po njegovim riječima, dnevni red te sjednice će biti kao što je bio i za današnju sjednicu, dopunjen svim točkama koje do tada budu stekle uvjete da budu razmatrane na sjednici Zastupničkog doma.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je jutros u Sarajevu bez nazočnosti zastupnika iz Republike Srpske.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Šefik Džaferović je na početku sjednice, nakon intonirana državne himne, kazao da joj nazoči 26 zastupnika, od toga 25 iz Federacije BiH i jedan iz RS-a.

''Konstatiram da sjednica ima kvorum, pitanje je načina odlučivanja. Konstatiram da sjednici od 14 zastupnika iz entiteta RS nazoči samo jedan zastupnik. Zamjenica predsjedavajućeg Borjana Krišto i ja smo obavili konzultaciju i odlučili da napravimo pauzu od sat vremena i sazivamo sjednicu proširenog Kolegija Zastupničkog doma PSBiH zbog ove situacije'', kazao je Džaferović.

Nakon toga je određena jednosatna pauza tijekom koje je održana sjednica proširenog Kolegija Doma.

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Mladen Bosić zatražio je jučer na sjednici Kolegija tog doma da se sjednica zakazana za danas prolongira dok ne bude donesena službena odluka o (ne)pokretanju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije.

S obzirom na to da njegov zahtjev nije prihvaćen, zastupnici iz RS-a su odlučili da danas ne nazoče sjednici Zastupničkog doma.

Kopirati
Drag cursor here to close