Angažiran od strane ČNS

Sjednica OV u Čapljini počela udaljavanjem misterioznog snimatelja

Vijesti / Flash | 06. 07. 2017. u 08:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Općinskog vijeća Čapljina započela je danas udaljavanjem ''misterioznog'' snimatelja kojega je angažirala Čapljinska neovisna stranka.

Kako je prije samog usvajanja Dnevnog reda istaknula Jelena Borovac, predsjednica kluba vijećnika HDZ BiH u Općinskom vijeću Čapljina, na adresu Općine Čapljina stiglo je pismo koje potpisuje producent i urednik TV1 Alija Behram, koji tvrdi da nikakav snimatelj u ime TV1 nije bio angažiran na snimanju sjednica Općinskog vijeća Čapljina.

Naime, Čapljinska neovisna stranka obratila se Općinskom vijeću Čapljina sa zahtjevom za snimanje četvrte sjednice OV Čapljina.

''Najavljujemo da ćemo snimati sjednicu OV Čapljina TV kamerom za potrebe i arhiv naše stranke, a bit će nazočan snimatelj i novinar televizijske kuće TV1 gospodin Admir Maslo'', stoji o dopisu Čapljinske neovisne stranke od travnja ove godine.

S druge strane, Alija Behram, producent i urednik TV1, ''pismom demantira i najoštrije odbacuje bilo kakvu uključenost TV1 u očigledno naručeni posao snimanja i video-dokumentiranja sjednice Općinskog vijeća Čapljina od 27. travnja 2017. godine, a po narudžbi i za potrebe neke lokalne političke stranke''.

''Želimo Vas uvjeriti da TV1 nikada nije imala bilo kakav medijski interes za praćenjem sjednice Općinskog vijeća Čapljina na način kako se opisuje i najavljuje u Zahtjevu ČNS - Čapljinske neovisne stranke - Čapljina u srcu'', ističe se u Behramovom dopisu.

Dalje se navodi kako navedeni snimatelji novinar, Admir Maslo, ''uopće nije zaposlenik TV1''.

''Spominjanje TV1 u cijeloj ovoj priči samo je jedan jeftin pokušaj zloupotrebe jednog ozbiljnog i etabliranog elektronskog medija kakva je TV1 BiH'', zaključuje u svom dopisu Behram, koji je tražio da se sa sadržajem pisma upoznaju svi vijećnici Općinskog vijeća Čapljina.

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Čapljina zamolio je stoga snimatelja da napusti sjednicu, uz opasku vijećnicima Čapljinske neovisne stranke kako ovakvim ''lažima i podmetanjima'' ruše povjerenje građana koji su ih izabrali.

Kopirati
Drag cursor here to close