Bljesak na terenu

Situacija na požarištima u Ljubinju puno bolja

Vijesti / Flash | 18. 07. 2017. u 07:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jučerašnje intervencije helikoptera Oružanih snaga BiH, situacija na požarima koji su zahvatili sela u Ljubinju danas je mnogo bolja.

Helikopter Oružanih snaga BiH, koji je još jučer pomogao u gašenju požara u ljubinjskim selima, djelovao je ponovno u jutarnjim satima i nadgledat će požarnu liniju, u slučaju da se ponovo aktivira vatra.

Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ljubinje Midrag Ilić potvrdio je danas da su čitavu noć vatrenu stihiju držali pod kontrolom pripadnici vatrogasnih postrojbi Ljubinje i Trebinje, Oružanih snaga BiH, šumskog gazdinstva, policija, mještani.

''Vatra je trenutno stavljena pod kontrolu i nadamo se da će u nadolazećim satima sve biti ugašeno, ukoliko se požari na nekoj od linija ponovo ne aktiviraju'', precizirao je Ilić.

Istaknuo je da imaju pomoć kolega i iz drugih općina.

U Ljubinje je došla i ekipa dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Banja Luke sa značajnom opremom, naprtnjačama i automobilom “Lada Niva” s pumpom visokog pritiska.

Vatra je jučer zahvatila sela Obzir i Pustipusi, a za četiri dana požara, neslužbeno, izgorjelo je više od dvije tisuće hektara šume i niskog rastinja, kuća, više štala i pomoćnih objekata, desetine grla krupne i sitne stoke, te elektro-mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close