Izazivanje opće opasnosti

Široki Brijeg: Uhićen muškarac zbog podmetanja požara

Vijesti / Flash | 16. 08. 2021. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dana 14.08.2021. godine u 11:55 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je u mjestu Gornji Mamići, na lokalitetu Pripolje, u neposrednoj blizini poduzeća NATURA PHARM d.o.o. Široki Brijeg izbio požar koji je zaprijetio da će se proširiti na navedeno poduzeće.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PU Široki Brijeg kao i djelatnici Vatrogasnog društva Široki Brijeg koji su oko 14 sati požar stavili pod nadzor.

Nakon što je požar stavljen pod nadzor očevid su izvršili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg a izvršenim očevidom utvrđeno je da je oko kruga poduzeća NATURA PHARM u potpunosti izgorjela trava i nisko raslinje.

Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da je požar podmetnut, te su utvrdili postojanje osnova sumnje da je istoga izazvao J. K. (45) sa šireg područja Širokog Brijega.

Istoga dana policijski službenici PU Široki Brijeg lišili su slobode J. K. (45) te su nad njim izvršili kriminalističku obradu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti iz čl. 323. Kaznenog zakona F BiH.

O svemu navedenome izviješten je dežurni županijski tužitelj.

J. K. (45) jučer je, nakon završetka kriminalističke obrade, pušten na slobodu a nakon kompletiranja predmeta PU Široki Brijeg podnijeti će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv istoga", stoji u priopćenju MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close