zaboravljeni branitelji

Široki Brijeg: Prosvjed u znak potpore obitelji Soldo

Vijesti / Flash | 24. 11. 2016. u 09:28 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obzirom na to da se nikakvi vidljivi pomaci u istrazi o slučaju Mile Solde nisu ostvarili skoro pedeset dana otkako je mladić pronađen ozlijeđen na igralištu u Širokom Brijegu, iz Udruge zaboravljenih branitelja ŽZH najavili su mirne prosvjede koji će se održati u petak 25. studenog na Trgu širokobrijeških žrtava u 11 i 55 sati.

''Cilj ovih prosvjeda je skrenuti pozornost na slučaj u kojem je maloljetnik zadobio teške ozljede, a istraga je zakazala, kao i pružiti podršku obitelji Soldo te boriti se protiv bilo kakvog oblika nasilja, kao i potencijalnog zataškavanja slučaja. Prevelika zainteresiranost javnosti, medija, koja se proširila i izvan granica naše države, pokazuje kako je zavladala ogorčenost i nezadovoljstvo radi ovog slučaja, čime to želimo i prosvjedom dati do znanja, ali isto tako pokazati kako nećemo stati u potrazi za istinom te da ako nadležne institucije zakažu u istragama, narod neće (više) šutjet'', poručili su iz ove Udruge.

Apeliraju da se odazovu svi građani, udruge, prijatelji, učenici, posebno roditelji i svi oni koji žele da se razriješi ovaj slučaj, kako se više ovakvo što ne bi ponovilo.

Prosvjedi u znak potpore obitelji Soldo najavljivani su i u organizaciji Hrvatske republikanske stranke, no kako su poručili ''budući da su se stvari počele kretati u smjeru da su se određene institucije, nakon brojnih medijskih uradaka, 'probudile' i krenule raditi posao koji su morale davno, obitelj je zamolila da se sa prosvjedom pričeka i u ovoj stranci će to ispoštovati''.

Kopirati
Drag cursor here to close