Povodom Dana Grada

Široki Brijeg: Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena javna priznanja

Dan Grada Širokoga Brijega slavi se 15. kolovoza, a u petak je svečanom sjednicom Gradskog vijeća počelo obilježavanje toga dana.
Vijesti / Flash | 09. 08. 2019. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega održana je u petak u kinu Borak povodom Dana Grada Širokoga Brijega.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega

Nakon himne ''Lijepa naša'' u izvedbi profesorice Marije Čolak, na samom početku svečane sjednice nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić koj je govorio o radu Gradskog vijeća u proteklih godinu dana istaknuvši odličnu suradnju s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, gradskim službama i vijećnicima Gradskog vijeća. 

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega (Vinko Topić)

Na kraju svog govora uputio je čestitku svim Širokobriježankama i Širokobriježanima povodom Dana Grada i blagdana Velike Gospe čiji je značaj posebno istaknuo.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega

Izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića prikazano je u formi video projekcije. Prikazani su projekti koji su u tijeku, projekti koji su završeni, ali i oni projekti koji se planiraju raditi u budućnosti. Nakon video projekcije, koju možete pogledati i na YouTube kanalu Grada Širokog Brijega, gradonačelnik Miro Kraljević se prigodnim riječima obratio
svim nazočnima. 

Video: Izvješće gradonačelnika Mire Kraljevića 2019.

Također, pozdrave su uputili: Fra Tomislav Puljić, gvardijan Franjevačkog samostana na Širokom Brijegu i Mato Zovko, načelnik prijateljske Općine Žepče,koji je pohvalio rad širokobrijeških gospodarstvenika i izrazio nadu kako će se i na gospodarskom planu ova dva prijateljska grada uspješno surađivati. Također, izazvao je veliko oduševljene ispunjene dvorane nabrajajući hercegovačka prezimena koja nose njegovi Žepčaci.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić čestitao je domaćinima Dan Grada i naglasio kako će Hrvatska i dalje pomagati svoj narod u Bosni i Hercegovini.

Nazočne je pozdravio i Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i izaslanik predsjednika HNS-a i HDZ BiH Dragana Čovića. Istaknuo je pozitvni smjer kojim se kreće Grad Široki Brijeg kao i ostali gradovi i općine u ŽZH.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega (Miro Kraljević)

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bilo je nazočno izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH.

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima.

Javna priznanja Zlatna plaketa ''Grb grada Širokog Brijega'' dodijeljena su:

  • Akademskom kiparu Stipi Sikirici
  • Dr. sc. fra Vjekoslavu Lasiću
  • Samostalnoj radnji ''Usluga'' Široki Brijeg
  • Gospodarskom društvu Chemo Commerce d.o.o. Široki Brijeg

Gimnazija fra Dominika Mandića (prije: Franjevačka klasična gimnazija) u Širokom Brijegu prošle godine je proslavila 100. obljetnicu svog postojanja. Povodom toga važnog događaja organiziran je međunarodno znanstveno- stručni skup nakon kojeg je i objavljen zbornik radova. Svoj veliki doprinos, kao predsjednik organizacijskog odbora, dao je doktor znanosti, bivši vikar Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije i ravnatelj Tiskare Fram-Ziral fra Ivan Ševo.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega

U to ime zahvalnicu Grada Širokog Brijega uručio mu je gradonačelnik Miro Kraljević.

U ime svih dobitnika riječi zahvale i pozdrave nazočnima je uputio fra Vjekoslav Lasić.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega (fra Vjekoslav Lasić)

Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljene svijeće na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.

Foto: Bljesak.info / Polaganje vijenca i paljenje svijeća na središnjem trgu uoči svečane sjednice Gradskog vijeća

Svečanost obilježavanja Dana grada upotpunili su svojim nastupima polaznici Glazbene škole Široki Brijeg: Jakov Begić i Mate Slišković, i već spomenuta profesorica Marija Čolak koja je otpjevala himnu Republike Hrvatske. 

Foto: Bljesak.info / Polaganje vijenca i paljenje svijeća na središnjem trgu uoči svečane sjednice Gradskog vijeća

U povodu Dana grada iz tiska je izišao novi 30. broj informativnog biltena ''Široki info''. Bilten se može u elektronskoj formi preuzeti na službenoj web-stranici Grada Širokog Brijega (www.sirokibrijeg.ba). Tiskani primjerak može se preuzeti na info-pultu na ulazu u zgradu Gradske uprave.
 
Program obilježavanja Dana grada nastavlja se večeras s početkom u 21:00 sat kada je na programu večer folklora i kulturne baštine ''Brijeg Široki slavno ti je ime'' na Trgu širokobrijeških žrtava.

Foto: Bljesak.info / Uzvanici svečane sjednici prolaze Trgom Gojka Šuška prema kinu Borak
Kopirati
Drag cursor here to close