Počasnog građanina nema

Široki Brijeg dodijelio javna priznanja hotelu, tiskari i muzeju

Vijesti / Flash | 11. 08. 2016. u 13:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg povodom Dana grada Širokog Brijega, a vrhunac sjednice bila je dodjela javnih priznanja Zlatna plaketa ”Grb grada Širokog Brijega” koja su ove godine dobili hotel Park, Suton grafička industrija i Muzej – Franjevačka galerija Široki Brijeg.

Nakon himne ”Lijepa naša” u izvedbi klape ”Dobrkovići”, na samom početku svečane sjednice Gradskog vijeća, nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Topić je govorio o radu Gradskog vijeća u proteklih godinu dana istaknuvši odličnu suradnju s vijećnicima u protekle četiri godine, kao i s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem.

”Iako je Gradska uprava u proteklom razdoblju uložila veliki napor u razvoju poslovne infrastrukture još postoje velike mogućnosti u razvoju poslovnog okruženja, privlačenju investitora i otvaranja novih radnih mjesta i motiviranja mladih za ostanak u Širokom Brijegu”, rekao je predsjednik Topić.

Izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića prikazano je u formi video projekcije. Prikazani su projekti koji su u tijeku, projekti koji su završeni, ali i oni projekti koji se planiraju raditi u budućnosti.

Nakon video projekcije gradonačelnik Miro Kraljević je istaknuo dobru suradnju sa ŽZH u vidu pomoći uključenjem u projekt energetske učinkovitosti kroz rekonstrukciju školskih zgrada, te sufinanciranjem prijevoza učenika, ali i pomoć u realizaciji drugih infrastrukturnih projekata. Gradonačelnik Kraljević je najavio uređenje središta grada, te završetak vodosnadbjevanja na cijelom području grada.

Nazočne su prigodnim riječima pozdravili i gvardijan Franjevačkog samostana Široki Brijeg fra Tomislav Puljić, gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja Mladen Karlić, ministar financija i riznice u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda te predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima.

Javna priznanja Zlatna plaketa ”Grb grada Širokog Brijega” dodijeljena su: hotelu Park (u ime hotela Park priznanje je primio Miljenko Crnjac, vlasnik), tvrtki Suton d. o. o. grafička industrija (u ime tvrtke Suton priznanje je primio vlasnik Ante Suton) i Muzeju – Franjevačka galerija Široki Brijeg (u ime Muzeja – Franjevačka galerija Široki Brijeg priznanje je primio fra Vendelin Karačić, umjetnički ravnatelj).

Titula počasnog građanina Širokog Brijega nije dodijeljena niti ove godine jer nije bilo predloženih osoba. Tako Široki Brijeg za sada ima dva počasna građanina – Andriju Hebranga i Velimira Plešu.

Prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljena svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje. Svečanost obilježavanja Dana grada i blagdana Velike Gospe upotpunila je svojim nastupima klapa ‘Dobrkovići’, a program je vodio Marinko Karačić.

U povodu Dana grada iz tiska je izišao novi 27. broj informativnog biltena ‘Široki info’. Bilten se može u elektroničkoj formi preuzeti na službenoj web-stranici Grada Širokog Brijega. Tiskani primjerak može se preuzeti na info-pultu na ulazu u zgradu Gradske uprave.

Kopirati
Drag cursor here to close