Što će se otkriti?

SIPA uzela snimke s nadzornih kamera u Vladi FBiH

Izuzeti snimci sa nadzornih kamera bi trebali pomoći da bi se utvrdilo tko se s kim sastajao u prethodnom periodu, a dovodi se u vezu sa sumnjivom nabavkom kineskih respiratora.
Vijesti / Flash | 14. 05. 2020. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su izvršili pretrese u prostorijama zgrade Vlade FBiH u okviru predmeta "Respiratori" i izuzeli mobilne telefone, podatke s računala, kopije dokumenata i snimke s nadzornih kamera.

Izuzeti snimci sa nadzornih kamera bi trebali pomoći da bi se utvrdilo tko se s kim sastajao u prethodnom periodu, a dovodi se u vezu sa sumnjivom nabavkom kineskih respiratora, javlja Klix.

Inspektori računaju da bi se na snimkama moglo vidjeti s kim se u zgradi federalne vlade sretao Fikret Hodžić, vlasnik firme "FH Srebrena malina", suspendirani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak te osobe iz kabineta premijera Fadila Novalića, kao i on sam.

Tužitelji Tužiteljstva BiH saslušali veliki broj osoba koji bi mogli imati statuse svjedoka u ovom predmetu ili imaju informacije o određenim radnjama tijekomnabavke 100 respiratora iz Kine koji su plaćeni 10,5 milijuna KM.

Podsjetimo da preostalih 20 komada ni danas nije stiglo u BiH.

Tim tužitelja i inspektora jučer je u zgradi Vlade FBiH izvršio pregled dokumentacije, dok su se danas vratili kako bi izuzeli za istragu interesantne predmete i podatke.

Podsjetimo da su danas Hasanu Ganibegoviću - šefu ureda premijera Fadila Novalića i Editi Kalajdžić - tajnicii Vlade FBiH, privremeno oduzeti mobiteli u sklopu navedene istrage, a špekulira se da će predmet provjere biti i mobitel službenika osiguranja.

Iz SIPA-e i Tužiteljstva BiH nisu željeli komentarisati ove informacije ili nisu odgovarali na pozive.

Kopirati
Drag cursor here to close