Uhićenje

Sipa u akciji ''Carmen'' uhitila dvije osobe

Vijesti / Flash | 07. 11. 2016. u 10:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA na području Istočnog Sarajeva uhitili su Dragana Vukajlovića, rođenog 1979. godine, uposlenom u Uredu za razmatranje žalbi BiH, te Duška Lazarevića, rođenog 1982. godine, odgovorna osoba u poduzeću „Elektrounion“ d.o.o. Istočno Sarajevo.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH, zbog zloupotrebe položaja ili ovlasti i to osumnjičeni Vukajlović, u svojstvu člana i izvjestioca Ureda za razmatranje žalbi, a osumnjičeni Lazarević kao odgovorna osoba poduzeća „Elektrounion“ d.o.o. Istočno Sarajevo, jer su omogućili da navedenom poduzeću bude isplaćena nezakonita odšteta od oko 3,5 milijuna KM, čime je nanesena šteta proračunu BiH.

S obzirom na okolnosti izvršenja kaznenog djela, bit će ispitana i umiješanost drugih osoba u izvršenje navedenog kaznenog djela.

Osumnjičeni će tijekom dana biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close