Područje Bileće

SIPA slobode lišila dvije osobe na području Bileće

Vijesti / Flash | 15. 01. 2014. u 12:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u srijedu su, postupajući po naredbi Tužilteljstva BiH, na području Bileće slobode lišili dvije osobe zbog ratnog zločina.

U današnjoj akciji SIPA-e slobode su lišene osobe inicijala N.K. (1950.) i Ž.I. (1962.), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 172. stav (1), točka h) KZ BiH 'Zločin protiv čovječnosti'.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su Neđeljka Kuljića i Željka Ilića zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv čovječnosti u općini Bileća 1992. godine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kuljić i Ilić su kao bivši policajci osumnjičeni da su sudjelovali u protuzakonitom zatvaranju, mučenju, premlaćivanju i zlostavljanju civila, Bošnjaka i Hrvata - koji su bili zatvoreni u više objekata, uključujući i stanicu policije u Bileći.

Kako se navodi, jedan zatvorenik je smrtno stradao, a u zarobljeništvu ih je bilo više od 150, navodi BIRN.

 

Kopirati
Drag cursor here to close