20 kadeta

SIPA se ‘pomlađuje’: Peta generacija kadeta položila zakletvu

Vijesti / Flash | 04. 01. 2016. u 13:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peta generacija kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) položila je danas zakletvu čime je službeno počeo njihov rad u SIPA-i. Kadeti, njih 20, zakletvu je položilo pred državnim ministrom sigurnosti Draganom Mektićem.

Mektić je kazao da se od kadeta očekuje da rade profesionalno, požrtvovano i u skladu sa svim izazovima i standardima koje zahtijeva odgovorna profesija.

‘’Biti policijski službenik je čast, ali i obaveza. Policijski službenici moraju uvijek, na svakom mjestu, biti primjer’’, istaknuo je u obraćanju Mektić. Ministar sigurnosti BiH je naglasio da je ovo znak da se SIPA podmlađuje, jača i priprema za sve izazove koji se nalaze pred njom. Izazovi su, rekao j, veliki, ali su velika i očekivanja od SIPA-e kao ključne policijske agencije u borbi protiv najtežih oblika organiziranog kriminala i terorizma.

‘’Uniforma i značka koju nosite donosi vam i veliku odgovornost. Ne dozvolite da bilo šta ukalja vašu čast, da naruši ugled Agencije u kojoj radite i države kojoj služite. Vi ste od danas ogledalo ove agencije. Budite dosljedni u primjeni zakona, hrabri u suprotstavljanju kriminalu i u izvršavanju policijskih poslova’’, poručio je Mektić.

Direktor SIPA-e Perica Stanić je također naglasio da je policijski poziv velika čast, ali i velika obaveza. Kadetima je kazao da su od danas dio ozbiljnog sustava te da se od njih očekuje da svoj posao obavljaju zakonito, profesionalno i časno, i da budu u službi građana.

‘’Od vas očekujem da uvijek vodite računa o svom ponašanju i tako čuvate svoj, ali i ugled SIPA-e’’, istaknuo je Stanić.

U ime kadeta Nikola Ćevriz je rekao da su pred njima velike obaveze i izazovi. Naglasio je da samo temeljan i ozbiljan pristup može da bude garant uspješnog i kvalitetnog obavljanja zadataka. Kadeti su nakon selekcije, u okviru natječajne procedure za prijem u SIPA-u, završili četveromjesečnu osnovnu policijsku obuku za sticanje čina mlađi inspektor, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Kopirati
Drag cursor here to close