U akciji

SIPA pretresla dvije lokacije u Istočnom Sarajevu

Vijesti / Flash | 04. 02. 2016. u 14:44 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su pretresli objekte na dvije lokacije na području Lukavca, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Pretreseni su objekti koje koristi osoba inicijala M.D. (1981.), koja je u prethodnom razdoblju lišena slobode u Švedskoj. Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH po zahtjevu nadležnih organa Švedske za pružanje međunarodne pravne pomoći, a u suradnji s policijskim službenicima PU Lukavac.

Tijekom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku koji vodi nadležno tužiteljstvo u Švedskoj, i to SIM kartice, memorijske kartice, ceduljice s telefonskim brojevima i imenima i drugi predmeti. SIPA će Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH tijekom dana dostaviti izvještaje o preduzetim aktivnostima i privremeno oduzete predmete, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close