Akcija ''Web''

SIPA: Pretresi na osam lokacija

Aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela ''Organizirani kriminal'', ''Poreska utaja'' i ''Podnošenje lažne poreske prijave'', ''Pranje novca''...
Vijesti / Flash | 18. 10. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / SIPA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak 18. listopada su u sklopu operativne akcije ''Web'', na području Sarajeva, Tuzle, Brčkog i Lukavca započeli pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na osam lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela ''Organizirani kriminal'', ''Poreska utaja'' i ''Podnošenje lažne poreske prijave'', ''Pranje novca'', ''Krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava'', ''Neovlaštena uporaba tuđe firme'', ''Obmana kupaca'' i ''Nedozvoljena trgovina'' propisana Krivičnim zakonom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine a u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona i Policijom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, priopćila je SIPA.

Kopirati
Drag cursor here to close