Droga

SIPA: Jedna osoba uhićena po Interpolovoj tjeralici

Osoba lišena slobode se od Interpola Zagreb potražuje radi krivičnog gonjenja za krivično djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga u sastavu zločinačkog udruženja.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2022. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) - FAST tim su danas na području Sarajeva lišili slobode jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj tjeralici.

Međunarodnu tjeralicu je raspisao NCB Interpol Zagreb s ciljem lišenja slobode i izručenja spomenute osobe u Republiku Hrvatsku.

Osoba lišena slobode se od Interpola Zagreb potražuje radi krivičnog gonjenja za krivično djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga u sastavu zločinačkog udruženja, propisano Krivičnim zakonom Republike Hrvatske.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e locirali su spomenutu osobu na području Sarajeva, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e, saopćeno je iz ove policijske agencije.

Osoba je lišena slobode u saradnji sa službenicima Obavještajno- sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, te će u zakonskom roku biti predana Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Kopirati
Drag cursor here to close