Tvrdi Dnevni avaz

SIPA će u utorak privesti Zdravka Mamića?

Razlog tome je što je u ponedjeljak Interpol obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne tjeralice za Mamićem.
Vijesti / Flash | 10. 06. 2019. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak će u Međugorju privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika GNK Dinamo Zagreb, po potjernici iz Hrvatske, tvrdi sarajevski Dnevni avaz.

Razlog tome je što je u ponedjeljak Interpol obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne tjeralice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu, a nakon što je dan pred izricanje osuđujuće presude stigao u BiH.

Kako je naknadno objavio Klix, Interpolova tjeralica službeno je dostavljena i Mamićevom odvjetničkom uredu.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovno potražuje nakon podizanja nove USKOK–ove optužnice za izvlačenje novca iz Dinama i traži da mu se odredi pritvor.

Avaz saznaje da će u utorak u Sudu BiH biti održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se on izruči Hrvatskoj. U utorak će, ustvari, biti razmatrano postoje li uvjeti za njegovim izručenjem i pristaje li on pristaje biti izručen Hrvatskoj, tvrde ove novine.

Mamić posjeduje i državljanstvo BiH, a ukoliko Sud BiH odluči da su ispunjeni uvjeti, konačnu odluku ipak donosi ministar pravde BiH Josip Grubeša.

BiH je prošle godine već jednom odbila izručiti Mamića Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close