Opći izbori

Listići za izbore koštaju 1,1 milijuna KM

Ukupna vrijednost Ugovora je 1.160.500,77 KM sa PDV-om.
Vijesti / Flash | 22. 06. 2018. u 13:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Pravobraniteljstvo Bosne i Hercegovine dalo pozitivno mišljenje, u petak je predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH Irena Hadžiabdić potpisala Ugovor o nabavci usluge tiskanja i pakovanja glasačkih listića za Opće izbore 2018. godine. 

Ugovor je potpisan sa grupom ponuđača koju predstavlja kompanija "Atlantik bb" d.o.o. Banja Luka. U grupi ponuđača su još Igepa d.o.o Sarajevo, NIGD Dnevne nezavisne novine d.o.o Banja Luka, Grafomark d.o.o Laktaši, JU Sslužbeni glasnik Republike Srpske a.d Banja Luka i Farma Prom d.o.o Banja Luka. 

Ukupna vrijednost Ugovora je 1.160.500,77 KM sa PDV-om. 

Na osnovu Zaključka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH formiran je šestočlani tim od službenika Tajništva SIP-a BiH koji ima obaveze: praćenje realizacije tiskanja i pakovanja glasačkih listića, kontrola na lokaciji proizvodnje papira i na lokaciji tiskanja i nadzor nad proizvodnjom papira i procesom tiskanja i pakovanja, koordinacija poslova na otpremanju i dostavi tiskanog materijala, praćenje ugovornih obaveza i izvještavanje SIP-a BiH i ostali poslovi u vezi sa evidentiranjem primopredajne dokumentacije. 

Sve aktivnosti u procesu tiskanja i pakovanja glasačkih listića provodit će se po već unaprijed utvrđenom vremenskom planu realizacije usluga tiskanja i pakovanja glasačkih listića iz Aneksa D tenderske dokumentacije, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a BiH.    

Kopirati
Drag cursor here to close