Očekuje se kolaps

Sud je odlučio, medicinari u četvrtak opet izlaze na ulicu

Općinski sud u Mostaru jutros je ukinuo privremenu mjeru zabrane provođenja i organiziranja štrajka sindikata SKB-Mostar i nezavisnog strukovnog sindikata zdrvenih djelatnika HNŽ.
Vijesti / Flash | 22. 12. 2020. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nastavljamo štrajk. Sutra ćemo našim poslodavcima u svim zdravstvenim ustanovama dostaviti dopis o odluci Suda i već u četvrtak nastavljamo sa štrajkom'', kazao je za Bljesak.info Dalibor Vuković, predsjednik Nezavisnog sindikata zdrastvenih djelatnika u HNŽ-u.

Naime, Općinski sud u Mostaru jutros je ukinuo privremenu mjeru zabrane provođenja i organiziranja štrajka sindikata SKB-Mostar i nezavisnog strukovnog sindikata zdrvenih djelatnika HNŽ.

Foto: Bljesak.info / Općinski sud u Mostaru ukinuo zabranu štrajka

''Ovo je jedna velika pobjeda sindikata za sve one laži i stvari koje su radili ministar Opsenica i Vlada HNŽ osporavajući štrajk i vršeći pritisak na sindikat da prekine štrajk iz političkih razloga'', kazao je Vuković.

Sud je razmotrio sve jasne činjenice i dokaze koje je sindikat podnio Sudu i ekspresno je donesena odluka te su odbijeni sve primjedbe Vlade HNŽ-a i ministra zdravstva.

''Sram da bude Vladu HNŽ, resornog ministra zdravstva Gorana Opsenicu i ostale koji su nas doveli do toga da budemo dovedeni pred Sud i da na taj način budemo poniženi'', kazao je.

Unatoč štrajku koji počinje u četvrtak, istaknuli su, svi oni koji su u bolnici imat će punu zdravstvenu njegu koja im pripada i ni u kojem trenutku neće osjetiti štrajk, kolaps očekuju u redovima ambulanti.

Foto: Bljesak.info / Ivica Anić, predsjednik Nezavisnog sindikata zdrastvenih djelatnika u SKB Mostar

''Mi smo primorani ponovno stupiti u generalni štrajk. Nastat će kolaps, posebno u redovnim ambulantama gdje ćemo biti primorani otkazivati preglede pacijentima. Ovog trenutka idemo do kraja. Na Vladi je odgovornost, samo nas trebaju pozvati i zaključiti kolektivni ugovor s nama'', poručili su.

Vuković  je poručio kako Sindikat i dalje stoji na raspolaganju Vladi HNŽ i ministru zdravstva Goranu Opsenici te očekuje da ih što prije pozovu kako bi zaključili kolektivni ugovor na zadovoljstvo svih zdravstvenih radnika.

Foto: Bljesak.info / Velika pobjeda sindikata zdrastvenih djelatnika u HNŽ-u

Podsjetimo, Općinski sud u Mostaru nedavno je prekinuo štrajk zdravstvenih radnika u HNŽ-u, te je donio privremenu mjeru zabrane provođenja štrajka i dao sindikatu rok od tri dana da dostavi dokaze da je on bio organiziran u skladu sa Zakonom.

Kopirati
Drag cursor here to close