Političke nesuglasice

Sindikat policije HNŽ-a se ograđuje od izjava MUP-a i najavljuje štrajk

Vijesti / Flash | 02. 09. 2016. u 06:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat policije se javno ograđuje od dijela obavijesti sa portala MUP-a HNŽ-a.

''Ograđujemo se od dijela koji se tiče podrške menadžmentu MUP-a i apela na izvršnu i zakonodavnu vlast da rade svoj posao, iz razloga što ne želimo biti dio aktualnog političkog nesuglasja partnera u vlasti. Pogotovo ne jer smo zbog nezavidnog radno-pravnog statusa, nepoštivanja sudskih odluka i radnog zakonodavstva u fazi pripreme štrajka, koji će biti najavljen čim se sa poslodavcem Vladom HNŽ, dogovore poslovi koji se ne mogu prekidati u vrijeme štrajka'', naveo je u priopćenju Sindikat policije HNŽ-a.

Iz navedenog, kažu iz Sindikata policije, je jasno da bi sada bila besmislena podrška Sindikata onima koje drže odgovornima za stanje uposlenih u ovoj instituciji i njenog kapaciteta da odgovori izazovima sigurnosti.

''Također je neprimjereno tražiti podršku Sindikata, a odbijati socijalni dijalog i ignorirati opravdane zahtjeve našeg članstva'', navedeno je u priopćenju.

Podsjetimo, 25. kolovoza u kabinetu ministra MUP-a HNŽ-a održan je sastanak menadžmenta ministarstva i predstavnika Sindikata policije MUP-a HNŽ-a.

Sastanku su nazočili ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda , Direktor za administraciju i podršku MUP- a HNŽ , Komesar Uprave policije MUP-a HNŽ, te predstavnici upravnog odbora Sindikata policije MUP-a HNŽ. Razgovaralo se o dvije točke, prva je rad policije i uloga sindikata u deblokadi rada MUP-a, a druga točka Sporazum o poslovima koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka.

Kopirati
Drag cursor here to close