Vojarna u Čapljini

Simulacijom vojnih vježbi obilježen Dan otvorenih vrata OS BIH

Osim prezentacije, svi prisutni mogli su pogledati i vježbe koje su izveli vojnici u vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini.
Vijesti / Flash | 15. 11. 2017. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja 12. godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH, u vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini održan je Dan otvorenih vrata kojeg su po prvi put zajedno organizirali pripadnici Oružanih snaga BiH i pripadnici profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljine.

Oko 300 učenika s područja Hercegovine, točnije iz gradova Čapljine, Mostara i Širokog Brijega imali su priliku upoznati se sa životom i radom pripadnika OS BiH u vojarni, te pogledati dio naoružanja i opreme koji se koriste u OS BiH.

Druženje je započelo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u izvođenju Vojnog orkestra OS BiH te pozdravnim riječima načelnika stožera 4. pbr brigadira Senada Memića, koji je gostima zaželio dobrodošlicu, kao i da se ugodno osjećaju u vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini.

Druženje sa učenicima nastavljeno je prezentacijom na temu ''Opasnost od mina i neeksplodirano ubojito sredstvo'' kojeg je prezentirao Zaid Pleh.

Osim prezentacije, svi prisutni mogli su pogledati i vježbe koje su izveli vojnici u vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini.

Pripadnici OS BiH iz Čapljine su iskoristili ovaj boravak učenika da na dostojanstven način predstave OS BiH i prošire suradnju sa lokalnim stanovništvom.

Kopirati
Drag cursor here to close