netočna informacija

Silajdžić uputio demant: Nisam savjetnik turskog predsjednika Erdogan!

Vijesti / Flash | 28. 07. 2015. u 13:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Haris Silajdžić, nekadašnji član Predsjedništva BiH i bivši lider Stranke za BiH, imenovan na mjesto savjetnika predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, Silajdžić je za Klix.ba demantirao ovu informaciju.

"To je potpuno netočna informacija i uopće ne znam odakle je to došlo", kazao je za Klix kratko Silajdžić.

Informaciju o imenovanju Silajdžića na mjesto Erdoganovog savjetnika medijima je dao Nedžad Latić.

Prema njegovim riječima, Silajdžić bi trebao raditi na učvršćivanju veza Turske s Katarom i Kuvajtom, ali i na jačanju prijateljskih veza između Turske i SAD-a.

Latić je kazao kako je Silajdžić bio savjetnik i bivšeg predsjednika Turske Abdulaha Gula, ali je ta usluga bila prijateljske naravi, odnosno nije bio službeno na tom položaju.

Podsjetimo, portal The Bosnia Times u ponedjeljak je pozivajući se na dobro obaviještene diplomatske izvore objavio kako je Haris Silajdžić, nekadašnji član Predsjedništva BiH i bivši predsjednik Stranke za BiH, službeno postao savjetnik turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

''Silajdžić je službeno Erdoganov savjetnik iako je taj posao radio i za kabinet bivšeg turskog predsjednika Abdulaha Gula'', navodi spomenuti portal dodajući kako se dosadašnji savjetnički angažman Silajdžića više tretirao kao usluga na ''prijateljskoj osnovi''.

''Sadašnji angažman je služben s fermanom/ovlaštenjem kojeg je svojeručno potpisao predsjednik Erdogan'', navodi portal i dodaje kako je ''Silajdžić jedna od najistaknutijih figura bosanke političke scene u posljednja tri desetljeća''.

Kopirati
Drag cursor here to close