SPES

Radionica o sekstingu održana u Mostaru

Radionicu za sve zainteresirane stručnjake u radu s djecom i mladima predvodila je psihologinja Kristina Sesar koja je predstavila pojam sekstinga i protumačila ga kao razmjenu seksualno eksplicitnog sadržaja.
Vijesti / Flash | 11. 01. 2024. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radionica na temu "Uloga i postupanje škole u prevenciji sekstinga" održana je u srijedu, 10. siječnja, u okviru projekta "Sigurnost na društvenim mrežama" u Centru za djecu, mlade i obitelj SPES.

Radionicu za sve zainteresirane stručnjake u radu s djecom i mladima predvodila je psihologinja u Centru za mentalno zdravlje u Širokom Brijegu i profesorica na Studiju psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Kristina Sesar koja je predstavila pojam sekstinga i protumačila ga kao razmjenu seksualno eksplicitnog sadržaja.

Budući da navedeni pojam sve češće uzrokuje različite oblike nasilja, predavačica je posebno skrenula pažnju na sve njegove oblike, te ukazala kako je njegova raširenost, nažalost, sve veća među djecom i mladima, priopćeno je iz SPES-a.

Sesar smatra kako je uzrok sve češćoj pojavi sekstinga, ali i posljedica koje uzrokuje, zapravo promjena načina komuniciranja mladih.

"Prevencije nasilja nema bez svjesnosti i prihvaćanja problema, ali i akcijskog djelovanja", zaključila je Sesar.

Cjelokupni projekt "Sigurnost na društvenim mrežama" podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) uz podršku Grada Mostara.

U sljedećem periodu, projekt nastavlja s implementacijom kroz još jednu radionicu za stručnjakinje i stručnjake, nakon čega će roditelji, bake i djedovi, ali i sami adolescenti imati priliku prijaviti se na određene radionice s ciljem informiranja i širenja svijesti o online nasilju, te učenja o svim preventivnim načinima djelovanja protiv njega.

Kopirati
Drag cursor here to close