Sve je spremno

Sigurnost dočeka Nove u Mostaru: Angažirani i specijalci

''Pored policijskih službenika PU Mostar, bit će angažirana kompletna jedinica za operativnu potporu – odnosno specijalna jedinica, odnosno Specijalna jedinica'', izjavio je Marić.
Vijesti / Flash | 30. 12. 2021. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dočeku Nove godine u Mostaru bit će angažiran dovoljan broj policijskih službenika, kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a na konferenciji za medije u četvrtak.

Također, kako je naveo - bit će angažirana i Specijalna jedinica.

''Policijska uprava Mostar odnosno PS Mostar centar bit će nositelji osiguranja za doček na otvorenom. Po procjeni organizatora očekuje se oko 10.000 posjetitelja, možda i više. To je u planu osiguranja okarakterizirano kao skup visokog rizika. Pored policijskih službenika PU Mostar, bit će angažirana kompletna jedinica za operativnu potporu – odnosno specijalna jedinica, odnosno Specijalna jedinica'', izjavio je Marić.

Napomenuo je i kako će već u 19 sati na mjestu gdje će biti održani koncerti inspektori Odjela za protueskplozivnu zaštitu uraditi KDZ pregled i svih okolnih zgrada.

Nakon što završe pregled, policijski službenici će zauzeti svoja mjesta oko bine gdje će biti održani koncerti.

''Mjesto događanja bit će osigurano po dubini s policijskim službenicima. Znači park Zrinjevac, Staklena banka, Španjolski trg, Sportsko rekreativni centar Kantarevac i od Rondoa. Bit će tri do četiri prstena polcijskih službenika'', objasnio je Marić govoreći o sigurnosti u Mostaru za doček Nove godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close