'Ničiji'

Signalizacijski mrak u Dubrovačkoj ulici: Opet ne rade semafori

Održavanje semafora u Dubrovačkoj ulici zapravo ne ulazi u redovno održavanje pa se tako i intervencije na njemu odvijaju po zahtjevu nadležnih.
Vijesti / Flash | 03. 06. 2021. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po tko zna koji put prestali su raditi semafori u Dubrovačkoj ulici u Mostaru.

Naime, kako je navedeno u Izvještaju o radu gradonačelnika Grada Mostara za 2020. godinu ovi problematični semafori su zapravo 'posebni' te njihovo održavanje ne ulazi u redovno održavanje semaforskih uređaja na području Grada Mostara.

"Vanredno održavanje uključuje intervenciju na semaforu u Dubrovačkoj ulici čija izgradnja još uvijek nije kompletirana i koji nije dodijeljen u nadležnost Službe za komunalne poslove i okolinu. Intervencija je izvršena po zahtjevu Gradonačelnika koji je upućen prema nadležnima u Odjelu i Službi", navedeno je u Izvještaju.

Održavanje semafora u Dubrovačkoj ulici zapravo ne ulazi u redovno održavanje pa se tako i intervencije na njemu odvijaju po zahtjevu nadležnih.

Šef službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara Stjepan Šaravanja još prošle godine rekao je za Bljesak.info kako semafori nikad nisu 'predani' u službu za održavanje te da zbog toga nikada nisu stupili na održavanje.

''Zašto semafori nisu održavani, jer nisu predani u službu, to je jednostavno. Potrudimo se oko svih semafora zašto ne bi i oko toga. Dakle, tehnički nije predano. Očekivali smo to, ali to se nije događalo, koji su razlozi ne znam'', kazao nam je tada Šaravanja. 

Podsjetimo, ukupno odobrena sredstva za održavanje semaforskih uređaja u 2020. godini su 160.000,00KM.

Hoće li se situacija napokon promijeniti te hoće li semafori u Dubrovačkoj ulici prestati biti 'posebni' i ući u sustav redovnog održavanja dolaskom nove vlasti ostaje vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close