GPBIH

Šestorici državljana Turske nije dozvoljen ulazak u BiH

Vijesti / Flash | 25. 12. 2015. u 12:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo 23.12.2015. godine na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulazak šestorici državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Stranim državljanima uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH, te će narednim letom biti vraćeni u Istanbul.

Pripadnici Postrojbe granične policije Kamensko 23.12.2015. godine lišili su slobode N. K. (1967.), državljanina Republike Hrvatske i BiH, prilikom prelaska državne granice. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud Livno zbog kaznenog djela 'Ucjena'.

Osoba je kontrolirana na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko i predata službenicima Sudske policije Hercegbosanske županije Livno.

Istoga dana, na graničnom prijelazu Kostajnica na ulazu u BiH pripadnici JGP Dobrljin lišili su slobode bh. državljanina A. K. (1986.) kojeg je potraživao Općinski sud Sanski Most zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. A. K. predat je službenicima Sudske policije Sanski Most.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača na ulazu u BiH slobode je lišen A. P. (1983.), državljanin BiH i Srbije. Pripadnici JGP Bijeljina graničnim provjerama utvrdili su da ga potražuje Osnovni sud Zvornik zbog kaznenog djela 'Nasilničko ponašanje'. Osoba je predata službenicima Sudske policije Bijeljina, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close