Aktivna GP

Šest osoba lišeno slobode na graničnim prijelazima

Vijesti / Flash | 27. 02. 2017. u 12:16 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 25. i 26. veljače 2017. godine na graničnim prijelazima su lišili slobode šest osoba na temelju raspisanih potraga.

Službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo na letu iz Beograda su lišili slobode D. B. (1984.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Kiseljaku zbog teških kaznenih djela protiv sigurnosti javnog prometa. Predat je službenicima Sudbene policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje pri ulasku u BiH slobode je lišen S. D. (1991.) jer ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog kaznenog djela „krađa“. Službenici Postrojbe granične policije Orašje su predali bh. državljanina pripadnicima Sudbene policije Odžak.

Službenici PGP Trebinje prilikom ulaska u BiH na MGP Deleuša su lišili slobode bh. državljanina B. D. (1967.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog kaznenog djela „lake tjelesne povrede“. Predat je službenicima Sudske policije Trebinje.

Na MGP Rača prilikom ulaska u BiH slobode je lišen S. G. (1994.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog kaznenog djela „polno nasilje nad djetetom“. Službenici PGP Bijeljina su predali bh. državljanina pripadnicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici PGP Aerodrom Tuzla slobode su lišili bh. državljanina J. S. (1973.). Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenih djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „razbojništvo“. Osoba je na Međunarodni aerodrom Tuzla stigla letom iz Frankfurta. J. S. je predat službenicima Odjeljenja sudbene policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Na MGP Gradiška pri ulasku u BiH slobode je lišen M. B. (1991.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Konjicu zbog kaznenog djela „teška tjelesna ozljeda“. Službenici PGP Gradiška su predali državljanina Republike Hrvatske pripadnicima Sudbene policije Odžak.

Kopirati
Drag cursor here to close