Nema tragova

Šest mjeseci od nestanka malezijskog zrakoplova, a tragova još nema

Vijesti / Flash | 08. 09. 2014. u 07:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rodbina kineskih putnika iz zrakoplova kompanije "Malesia airlines" obilježila je danas šest mjeseci od nestanka letjelice.

Oko 30 ljudi okupilo se u Pekingu u jednom od najpoznatijih budističkih hramova u ovom gradu. Neki su plakali, a jedan čovjek je pročitao pjesmu. Skup je održan uz prisusto policije, koja je u jednom trenutku pokušala da pomjeri ljude iz hrama.

Nikakvi tragovi nisu pronađeni poslije nestanka zrakoplova na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu 8. ožujka, sa 239 putnika i članova posade. Na osnovu analize satelitskih podataka zaključeno je da je zrakoplov okončao let u oceanu zapadno od australijskog grada Pertha.

Specijalne ekipe sada se pripremaju za pretraživanje područja površine 60.000 kvadratnih kilometara u Indijskom oceanu korištenjem podmornica opremljenih sonarom, video kamerama i ostalom suvremenom opremom.

Agencija koja rukovodi operacijom priopćila je da je "oprezno optimistična" u pogledu šansi da će zrakoplov biti pronađen. U toku je izrada mape oceanskog dna, što bi trebalo olakšati potragu za zrakoplovom, prenijela je agencija Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close