Branitelji u Sarajevu

Šest maraka za svaki mjesec u ratu

Vijesti / Flash | 11. 04. 2017. u 10:52 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Udruge ''Zaboravljeni branitelji'' Drago Grbavac izjavio je da članovi Vijeća branitelja Federacije BiH, koji su se okupili ispred zgrade Federalnog parlamenta, ne prosvjeduju već su došli spontano u znak podrške ranijem dogovoru o stavljanju rezolucije o pravima branitelja na dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma.

Interresorna radna skupina s kojom je to dogovarano sastoji se i od predstavnika četiriju federalnih ministarstva, kao i po tri člana iz Zastupničkog i Doma naroda Federalnog parlamenta, napomenuo je Grbavac i dodao da članovi iz Doma naroda nikad nisu ni došli.

''Osnovni zahtjev iz rezolucije je da ljudi koji su se tijekom proteklog rata u BiH borili u obrambenim jedinicama dobiju po šest KM za svaki mjesec sudjelovanja u ratu na prvoj borbenoj liniji'', izjavio je također predsjednik Udruge ''Zaboravljeni branitelji''.

''Zahtjev je i da bude sačinjen novi registar branitelja koji trenutno broji oko 580.000 članova, a mi imamo pisane podatke da je rat završilo nešto više od 229.000 pripadnika Armije RBiH i 37.000 pripadnika HVO-a'', njegove su riječi.

U zgradi Federalnog parlamenta u tijeku je tematska sjednica Zastupničkog doma posvećena stanju i perspektivama drvno-prerađivačke industrije u FBiH.

Odmah po otvaranju sjednice, predsjedavajući Doma Edin Mušić je izjavio da će tijekom dana članovi parlamentarnog radnog tijela za braniteljsko-invalidsku zaštitu i odgovarajuće radne skupine razgovarati s predstavnicima Vijeća branitelja FBiH, koji su se okupili ispred zgrade Parlamenta.

Zasad je okupljeno nešto više od stotinu članova Vijeća branitelja koji smatraju da će im se pridružiti i više stotina njihovih kolega iz cijele Federacije BiH.

Osim tematskog zasjedanja o drvno-prerađivačkoj industriji, za danas je najavljena i izvanredna sjednica Zastupničkog doma o zastoju u gradnji koridora Vc i stanju u poduzeću Autoceste FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close