prigovor

Šešelj zatražio razrješenje Brammertza

Vijesti / Flash | 16. 04. 2015. u 11:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podnio je danas prigovor zbog zloupotrebe ovlasti i zatražio razrješnje glavnog tužitelja Haškog tribunala Serga Brammertza.

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da je prigovor predao danas službenici ureda Haškog tribunala u Beogradu i da očekuje da će taj sud pokrenuti disciplinski postupak protiv Brammertza. U prigovoru, čiji je tekst dostavljen novinarima, navodi se da Šešelj traži "da pretresno vijeće, zbog ometanja pravde, pokrene disciplinski postupak protiv Bramertza i njegovo razrješenje pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija kao i izuzeće u daljem postupku u predmetu dr Vojislava Šešelja".

Šešelj je objasnio da očekuje pokretanje disciplinskog postupka protiv Brammertza, a da njegov osnovni stav ostaje: "Ja se dobrovoljno ne vraćam".

Lider radikala i haški optuženik je objasnio da je podnio prigovor protiv Brammertza, jer je "glavni tužitelj dobio veliki novac od Hrvatske da bi se pokušao umiješati u njegov slučaj".

Šešelj je rekao i da je Brammertz taj novac dobio tijekom boravka u Zagrebu kada je hrvatska vlast donijela rezoluciju o njemu, podsjetivši da su radikali na to odgovorili svojim stavom o poništenju države Hrvatske i uspostavljanju Republike Srpske Krajine.

Šešelj je rekao i da nije primio dokumente koja mu je namjeravala uručiti službenica Haškog tribunala, jer nisu bili kompletni, dodavši da će ona, ukoliko bude mogla da ih prikupi, tijekom dana ponovo doći u Magistrat.

Kopirati
Drag cursor here to close