Iz sjedišta radikala

Šešelj uz ovacije poručio: Odsustvo iz Haaga je privremeno, dok ne osvojim vlast

Vijesti / Flash | 12. 11. 2014. u 14:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tamo su sudili i sude svemu onom vrijednom što je Srbija imala devedesetih godina. Srbima sude zato što su Srbi, izriču kazne i šalju na robiju bez ikakvih dokaza. To se dogodilo Nikoli Šainoviću, Karadžiću, Goranu Hadžiću...'', rekao je Vojislav Šešelj, lider radikala koji je nakon što je iz Haaga došao u Beograd, izašao ispred zgrade Magistrata gdje se obratio stotinama okupljenih.

Ispred stranke je nekoliko stotina ljudi koji su ovacijama pozdravili lidera uz pjesmu "Sprem'te se, sprem'te, četnici", od koje se orio ovaj dio grada.

Šešelj je u svom obraćanju kazao da mu je odsustvo iz Haga privremeno, dok ne osvoji vlast. Haaški tribunal je nazvao globalističkom zvijeri “koja uništava živote”, prenosi Blic

''Braćo Srbi i sestre Srpkinje, Haag me je na brutalan način izbacio iz scheveningenske tamnice. Niti sam to od njih tražio, niti su postavljali bilo kakve uvjete. Samo su htjeli što prije da me se otarase'', rekao je Šešelj obraćajući se okupljenim pristalicama, koje su mu odgovorile uzvicima "Pobeda, pobeda!"

Šešeljev sin Nikola pozdravo je simpatizere SRS koji se nalaze ispred kuće. On je rekao da je stigao samo da se pozdravi s ocem, ocijenio da izgleda dobro i da će o svemu razgovarati večeras.

''Roditeljski je večeras'', našalio se Nikola Šešelj.

Pedesetak pristalica SRS organizirano je stiglo pred Šešeljevu kuću u Batajnici, noseći zastave i bedževe radikala. Oni viču “Stigao je srpski junak”, “Živeo srpski vojvoda”..., prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close