Kad gora zazeleni

Šešelj na proljeće ruši vlast u Srbiji

Vijesti / Flash | 25. 01. 2015. u 07:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čekamo proljeće, da gora zazeleni i počinjemo s mitinzima. Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima pa očekujemo izbore do kraja godine'', rekao je haaški optuženik i vođa Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj u subotu na stranačkom skupu u Čačku.

Istaknuo je kako je predsjedniku i premijeru Srbije Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću je ''istekao rok trajanja'', što se ''vidi iz istupa zapadnih diplomata i pisanja inozemnih medija''.

''Oni trpe pritiske glede zaokruženja neovisnosti Kosova i Metohije, a kad se to završi - bit će pušteni niz vodu'', rekao je Šešelj kritiziravši ekonomsku politiku Vučićeve vlade, ocijenivši je ''gorom od svih prijašnjih, što se ogleda u zaduživanju i zanemarivanju domaćeg gospodarstva''.

Šešelj je ponudio suradnju ''patriotskim strankama'' i poslijeizborne koalicije sa svima onima ''koji se protive ulasku Srbije u Europsku uniju'', naglasivši opredijeljenost radikala za jačanje veza s Rusijom, prenio je Tanjug.

''Budućnost Srbije je u čvršćim vezama s Rusijom, formiranju jedinstvenog tržišta, carinske unije i obrambenog sustava s tom zemljom'', naglasio je Šešelj ponovivši kako se neće dragovoljno vraćati u Haag.

Suđenje je nazvao ''ispolitiziranim postupkom'', a Haaški sud je prozbao da ima ''antisrpski karakter'' te da su njegove prsude''političke, procesno manjkave i s mnogo pogrešaka''.

''Neka me uhite moji suučesnici u nedjelima za koja me optužuju'', ponovio je Šešelj prijašnju poruku da će ga morati uhititi Nikolić i Vučić, koji su bili visoki dužnosnici SRS-a do Šešeljeve predaje Haaškom sudu prije 12 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close